Pas op bij wie je je beveiligingscamera’s koopt!

IoT-apparaten blinken doorgaans niet uit in veiligheid. Met name consumentenelektronica zoals beveiligingscamera’s zijn vaak niet of nauwelijks beveiligd.

Volgens Van Duijn (TU Delft) kunnen hackers dan in een paar seconden binnendringen. Fabrikanten besparen op de beveiliging om de kostprijs te drukken. Vooral de ip-camera's die ook door mkb-ondernemers worden aangeschaft, zijn erg prijsgevoelig.

“Veel apparaten komen zelfs zonder enige beveiliging uit de fabriek en zijn onmogelijk veilig te maken”, weet John Shier. Deze beveiligingsexpert van Sophos zegt: “Dikwijls wordt een goedkope processor ingebouwd die te zwak is voor encryptie.” Een ander euvel is dat standaard-wachtwoorden worden gebruikt die niet zijn te veranderen. Zijn die wachtwoorden wél te wijzigen in veiligere, dan wordt vaak verzuimd dit te doen. Shier merkt op dat het als buitenstaander vrij moeilijk is er achter te komen hoe veilig apparaten zijn. Ook bij producten voor de zakelijke markt is de informatie op dit gebied doorgaans gebrekkig, aldus de Sophos-expert. (Bron KPN)

Dus...je bent gewaarschuwd! Daarom 3B Beveiligingstechniek #Betrouwbaar #Beter #Beveiligd 0591-745959


Terug naar overzicht

Altijd betrouwbaar beter beveiligd zijn?

Neem contact met ons op